המדריך המלא לניהול ההיבטים הפיננסים בעסק שלכם

פורסם:
20/10/2022
המדריך המלא לניהול ההיבטים הפיננסים בעסק שלכם

החיים של בעלי העסקים מלאים באתגרים לא צפויים. אחד מהאתגרים המרכזיים האלה הוא ניהול ההיבטים הפיננסיים והרווחים בעסק. מעקב אחרי הכנסות, תשלום לעובדים וספקים, קבלת תשלומים, מיסים וכו׳ יכולים להיראות כמו תהליך מסובך, במיוחד לאנשים שההיבט הפיננסי הוא לא הצד החזק שלהם.

על אף הקשיים, יש מספר דרכים וכלים בהם אתם יכולים להשתמש כדי להקל על עצמכם. במאמר נפרט על מספר טיפים שיעזרו לכם בתהליך ניהול הפיננסיים בעסק.

עקבו אחר ההכנסות וההוצאות שלכם

כשניגשים למשימה גדולה כמו ניהול הכסף בעסק שלכם, המקום הראשון להתחיל ממנו הוא מעקב אחר ההכנסות וההוצאות. שבו מול חשבוניות העסק מהחודש האחרון ורשמו מאיפה הכסף בא ולאן הוא הולך.

חשוב לזכור לא להתייחס באופן יבש רק לסכומים, אלא גם למטרה שלשמה הסכום הוקדש. קחו בחשבון גם הכנסות ותשלומים קבועים, במקביל לחד-פעמיים. ליד התשלומים הקבועים תוכלו לכתוב תאריך משוער בו אתם צפויים לקבל או לשלם שוב, כך תוכלו להיות במעקב צמוד על המצב הנוכחי והעתידי של ההכנסות וההוצאות שלכם.

קבעו מטרות פיננסיות

קביעת מטרות מספקת לכם סוג של מפה לפעולות העתידיות שעליכם לעשות, ועוזרת לכם להישאר ממוקדים ביעדים.

כשאתם מתעסקים בכל כך הרבה דברים קטנים בחיי היום-יום של ניהול העסק, קל לאבד את התמונה הגדולה ואת היעדים שהצבתם לעצמכם. קחו רגע וחשבו על המטרות הפיננסיות של העסק שלכם בתקופה הקרובה - מה צריך לקרות כדי שהעסק יישאר רווחי? מה המטרה הסופית של העסק? איפה אתם רואים את העסק בעוד חמש שנים?

קביעת יעדים ארוכי-טווח חשובה תמיד, במיוחד אם העסק שלכם בשלב התחלתי. לבעלי עסקים בתחילת דרכם יש נטייה להתמקד בטווח הנראה לעין, מבלי לקחת בחשבון שיהיה מסובך לשנות בהמשך הדרך החלטות שנלקחו ללא התחשבות ביעדים הגדולים יותר.

ניהול ההיבטים הפיננסיים בעסק

הקדישו תשומת-לב לתזרים המזומנים שלכם

תזרים המזומנים הוא כמות הכסף שנכנסת ויוצאת מהעסק שלכם בכל רגע נתון. על מנת לעקוב אחר הנתון הזה עליכם לדעת מאיפה כסף נכנס ולאן הוא יוצא. כאשר אתם מכינים טבלת הכנסות והוצאות, כתבו את תאריך העסקה כדי שתוכלו לעקוב באופן מדויק יותר אחר עסקאות חוזרות, ולדעת לאמוד את מצב תזרים המזומנים שלכם מספר חודשים קדימה. כך תימנעו מכניסה לחובות וחוסר יכולת לשלם חשבונות והוצאות עתידיות.
על אף זאת, יש לקחת בחשבון שהתזרים הוא עניין גמיש, לכן יש להיות עם היד על הדופק ולא לבצע החלטות מתוך לחצי לוחות זמנים.

היעזרו ביועץ פיננסי

בין אם אתם בעלי עסקים מנוסים או מתחילים - אל תרגישו שאתם חייבים לנהל את כל ההיבטים של העסק שלכם לבד. יועץ פיננסי יכול לסייע לכם להסתכל על הדברים מזוויות שונות שלא חשבתם עליהן, ולהציע שינויים ושיפורים שיעזרו לכם להתקרב למטרות שלכם.

לצערנו, לא מדובר בשירות חינמי. אך ניתן למצוא יועץ שמתאים לתקציב שלכם בעזרת מעט מחקר. חישבו על ההוצאה הזו כעל השקעה בעצמכם ובעסק שלכם - כשהנושא הפיננסי מטופל ע״י איש מקצוע, אתם יכולים להיות רגועים ולהתמקד בהיבטים אחרים של העסק הדורשים את תשומת לבכם.

Heading

ניהול עסקים
ניהול עסקים

More

הקמת חדר כושר

פתיחת חדר כושר היא החלטה גדולה ומרגשת, אך גם מורכבת ודורשת מיומנות וידע רב הן בתחום

איך להקים סטודיו לאימונים

התחרות בתחום הפיטנס הולכת וגדלה, וכדי להבטיח את הצלחת הסטודיו נדרש תכנון נכון והקפדה

טפסים דיגיטליים: המדריך המקיף לייעול העסק שלך

לאסוף, לנהל ולנתח נתוני לקוחות בקלות וביעילות כמעט ללא מגע יד אדם

נהלו את העסק שלכם בצורה הטובה ביותר
התחילו עכשיוהתחילו עכשיו

ממשו את הפוטנציאל של העסק שלכם עם Arbox עוד היום

פתחו חשבון בחינם